In Europa is de APK-keuring voor de camper een wettelijke verplichting. De APK-keuring is belangrijk voor de verkeersveiligheid en beter voor het milieu. Voor kwaliteitsonderhoud aan uw camper bent u bij VT autoservice aan het goede adres. Ook voor camper reparatie.

Over VT Autoservice

Wanneer moet ik mijn camper laten keuren?

Een camper moet wettelijk altijd een geldige APK hebben, zelfs wanneer u de camper niet gebruikt. Wanneer de APK verlopen is loopt kunt u bekeurd worden en vergoedt de verzekeringsmaatschappij geen eventueel opgelopen schade.

Camper laten keuren

Voor de keuring van een camper maken wij onderscheid in twee verschillende categorie├źn. Op basis van deze categorie voeren wij specifiek onderhoud uit. Dit onderscheid ziet er als volgt uit:

APK2
Lichte voertuigen (APK2)
Dit zijn voertuigen met een gewicht van 3.500 kg of minder. Voor deze voortuigen voeren wij de APK uit.
APK1
Zware voertuigen (APK1)
Dit zijn voertuigen met een gewicht van meer dan 3.500 kg. Voor deze voertuigen bieden we helaas geen APK aan.
Over VT Autoservice

Waarom een camper onderhouden en keuren belangrijk is

Het onderhoud en de APK keuring van de camper zijn enorm belangrijk. Niet alleen vanwege de wettelijke verplichtingen maar ook voor uw veiligheid. Een aantal belangrijke aspecten zijn:

1
Bijhouden grote en kleine onderhoudsbeurt
2
Alle draaiende onderdelen voorzien van voldoende smering
3
Interval werkzaamheden. Al het periodiek terugkomend werk. Wanneer hier niet voldoende aandacht aan geschonken wordt zal het onderhoud alleen maar duurder worden. Wanneer alles netjes bijgehouden wordt zult u aanzienlijk besparen in de toekomstige kosten.
Camper onderhoud VT Autoservice

Mijn camper is geschorst

Tijdens de schorsing kunt u de camper alleen verplaatsen naar een APK-keuringsstation. Daarnaast moet de camper voorzien zijn van een geldige verzekering. De camper mag alleen vanuit het woonadres naar het APK-keuringsstation gereden worden op de specifieke afspraak datum en tijd bij het APK-keuringsstation. U kunt de schorsing tevens eenvoudig online opheffen.

Plan direct een afspraak, of bel ons: